Adana'yı Bir Uçtan Diğerine Keşfet!

Adana'yı Bir Uçtan Diğerine Keşfet!

Türkiye’nin en büyük yaşam alanlarından bir tanesine sahip olan Adana şehri, Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Akdeniz iklimin insanı yakıp kavuran sıcağının etkileri özellikle yaz aylarında oldukça yoğun bir şekilde hissediliyor. Dolayısıyla, kenti ziyaret etmek için en uygun zamanların yaz ayları olduğunu söylemek oldukça güç. İlkbahar ve sonbahar ayları Adana’yı ziyaret etmek ve vaat ettiği tüm güzelliklerden faydalanabilmek için daha uygun görülmektedir.

Tarıma oldukça elverişli topraklarıyla geçmişten günümüze gelene kadar önemini asla yitirmeyen şehirlerden olan Adana, önemli bir ticaret merkezi halini almıştır. Portakal, mandalina, limon, muz, karpuz ve pamuk gibi tarım ürünlerinin en güzel örnekleri Adana sınırları içerisinde yetişmektedir.

Şehri son yıllarda yaptığı turizm atılımlarıyla da tanımlamak mümkün. Adana, bu turizm atılımlarını, dingin koyları ve uçsuz bucaksız plajları ya da tarihsel dokusundan ziyade, damakları şenlendiren yöresel lezzetleri aracılığıyla yapmıştır. 

Sosyal medya devriminin ardından iyice kısalan mesafeler ve insanların deneyimlerini paylaşma arzusu sayesinde Adana’nın özel lezzetleri ülke genelinde her kesimden insanın ilgisini cezbetmiştir. Bu lezzetlerin tadına varabilmek için şehri ziyaret etme ihtiyacı duyan insanlar Adana’ya adeta akın ederek bir lezzet turizmi oluşturmuştur. Sizler de araç kiralama avantajlarından yararlanarak, bu lezzetleri yerinde tadabilirsiniz.

Adana’nın kebabı neredeyse tüm dünyada bilinmektedir. Sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında yorumlanan ve yapılan Adana Kebabı’nı doğduğu topraklarda denemek şüphesiz bambaşka bir deneyim ve bambaşka bir lezzet sunmaktadır. Elbette Adana’nın lezzetleri kebapla sınırlı kalmıyor. Genel tercihin aksine kahvaltıda tüketilen ciğeri, geleneksel kahvaltılara uyum sağlayan ve son yıllarda ünlenen Adana böreği, sabah sofralarından eksik olmuyor. Sıcak günlerde ferahlık veren muzlu sütü, özel şalgamı, herkese hitap etmese de lezzetiyle gönülleri fetheden şırdanı, bici bici tatlısı ve daha nice lezzetleriyle Adana, gastronomi adına bir şehrin verebileceği her türlü lezzete ev sahipliği yapmaktadır.

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da mutlaka gezilip görülmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Seyhan Nehri’nin üzerine kurulmuş olan Taş Köprü, trafiğe kapanmasıyla birlikte insanların uzun yürüyüşlerine eşlik ediyor. Eski bir yağ deposunun bulunduğu yere inşa edilen Yağ Camii, 16. Yüzyıldan kalan Ulu Camii ve Sabancı Merkez Camii şehrin ziyaret edilmesi gereken önemli noktalarından.

32 metre uzunluğa sahip olan Büyük Saat Kulesi ve Tarihi Kazancılar Çarşısı kentin büyük geçmişine saygı duruşunda bulunmaktadır. Kentin havasını değiştiren Seyhan Baraj Gölü hem Adanalıların hem de kenti ziyarete gelenler için adeta bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda bulunan WindyCar şubesinden ihtiyaç ve keyfinize göre kiralayabileceğiniz araçlarla birlikte siz de Adana’nın en çok ziyaret edilen bölgelerine uğrayabilir, hatta kendi küçük keşiflerinizi yapabilirsiniz. Başka bir şehirde görüşmek dileğiyle.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon