Bir Kış Masalı: ANKARA

Bir Kış Masalı: ANKARA

İçinde bulunduğumuz kış ayları, soğuk havanın yanında muhteşem manzaraları ve seyahat imkanlarını da barındırıyor. Kış tatili ve yolculuk planlarınız için sizlere bir kış masalı görüntüsü veren Ankara’dan söz edeceğiz. Türkiye’nin “tam ortasında” yer alıyor diyebileceğimiz Ankara’ya, WindyCar şubelerinden alacağınız kiralık araç ile kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Ülkemizin soğuk şehirleri göz önünde bulundurulduğunda başkent Ankara ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Ankara’nın yıl boyunca süren kuru soğuğu şehirde yaşayanlar için artık yadırganmasa da, kenti ziyaret eden turistler tarafından daha farklı şekilde karşılanabiliyor. Soğuk havaların etkisini gösterdiği dönemlerde insanlar evlerinden dışarıya çıkma konusunda istekli olmasalar da, kış aylarında beyaza bürünen Ankara’nın kendine ait özel bir cazibesi bulunuyor ve o cazibe insanları Ankara’ya çağırıyor.

 

Ülkemizin tarihine doğrudan yön veren şehirlerden bir tanesi olan Ankara, birçok kişi tarafından “gri şehir” olarak tanımlansa da, tarihi alanları, mimari yapıları ve kültürel eserleriyle gezi rotanız üzerinde görülecek ve deneyimlenecek çok fazla şey bulunuyor.

 

Ankara’nın ülkemiz adına önemini ve tarihini vurgulamışken, bu tarihin oluşmasında en büyük paya sahip olan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatine ev sahipliği yapan Anıtkabir’den de bahsetmek gerekir. Cumhuriyet’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer almaktadır. Haftanın her günü ziyarete açık olan Anıtkabir için girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

 

İnsanlara kentin her kısmını görme imkanı tanıyan Ankara Kalesi Altındağ’da yer almaktadır. 110 metre yüksekliğe sahip olan kale sayesinde Ankara’yı tepeden izleme şansı yakalayabilirsiniz. Gözü daha da yüksekte olanlar için ise Atakule imdada yetişiyor. Ankara’nın simgesi olarak bilinen Atakule, 125 metre yüksekliğiyle şehri kuş bakışı deneyimlemek isteyenler için güzel bir fırsat sunuyor.

 

Anadolu Medeniyetler Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Etnografya Müzesi, Tabiat Tarihi Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi gibi kendi alanlarında önemli koleksiyonlara sahip müzeleri Ankara’yı keşfederken mutlaka ziyaret etmek gerekiyor.

 

Denizi olmayan Ankara’da yaşayan vatandaşlar suya ve doğaya olan özlemlerini Gençlik Parkı, Göksu Parkı, Kuğulu Park ve Eymir Gölü gibi yerlerde gideriyorlar. Şehri ziyaret eden, deniz ve doğa özlemi çeken ziyaretçilerin uğrak noktalarından olan parklar sıklıkla ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Ankara’nın kalbi olarak nitelendirilen Kızılay Meydanı, yapılan ziyaret ne kadar kısa olursa olsun mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ankara’daki birçok kafe, restoran ve eğlence mekanları Kızılay Meydanı ve çevresinde yer alıyor. Dolayısıyla Kızılay Meydanı insanlar için önemli bir cazibe merkezi halini alıyor.

 

Ankara’yı ziyaret edenler için WindyCar, Esenboğa Havalimanı ve Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı içinde bulunan şubeleri ile araç kiralama hizmet sunuyor. Daima samimi ve güler yüzlü, dünyaca ünlü Türk misafirperverliği ile hizmet sunan WindyCar, Türkiye rent a car sektöründe bakımlı ve yeni araçları ile, geniş bir coğrafyaya hizmet sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir
  • 2024 Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri: Yolculuğunuzun Masrafını Önceden Planlayın
    Seyahat yaparken masraf kalemlerini önceden belirlemek ve buna göre bir bütçe oluşturmak önemlidir. Yakıt maliyeti, konaklama ücretleri ve tabii ki köprü ve otoyol geçiş ücretleri gibi unsurlar, seyahat masraflarınızı etkileyen önemli detaylardır. Bu nedenle, 2024 yılın...
  • Araçta Yakıt Tüketimini Azaltmanın 10 Etkili Yolu
    Araçta Yakıt Tüketimini Azaltmanın 10 Etkili Yolu - Yakıt Tasarrufu İpuçları
  • Karadeniz'in Muhteşem Cenneti: Trabzon Gezi Rehberi
    Trabzon, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olarak tarih, doğal güzellikler, lezzetli mutfağı ve misafirperver insanlarıyla öne çıkar. Bu gezi rehberi, Trabzon'un görülmesi gereken tarihi yerlerinden, doğal güzelliklerine, lezzet duraklarından festival...
  • Peugeot 3008: Ailenizle Keyifli Yolculuklar için İdeal SUV
    Peugeot 3008, modern tasarımı, geniş iç hacmi, yüksek teknolojisi, sürüş keyfi ve güvenlik özellikleri ile öne çıkan bir kompakt SUV'dur. Ailenizle keyifli yolculuklar yapmak ve şehir içinde rahat bir şekilde kullanmak için ideal bir araçtır. Bütçeniz ve ihtiyaçlarınız ...
  • Türkiye'nin En İyi Müzeleri: Tarihi ve Sanatı Keşfedin
    Özet: Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirası, birbirinden değerli müzeler aracılığıyla ziyaretçilere sunulmaktadır. Bu blog yazısında, Türkiye'nin dört bir yanından seçilmiş en iyi müzeler tanıtılmaktadır. İstanbul'dan Gaziantep'e, Ankara'dan Konya'ya kadar uzanan...
Whatsapp Telefon